empty
thumbnail
empty
de Peperklip ontluikt... arrow

Dit voorstel geeft antwoord op de projectprijsvraag "Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip" en is bekroond met een eervolle vermelding

In eerste instantie oogt de Peperklip als een gesloten complex midden in een levendige woonwijk. De openheid die verscholen zit in het ontwerp van het gebouw is dichtgestopt met functies bedoeld om de veiligheid te vergroten. Dit werkt echter averechts. Juist door openheid en toegankelijkheid te suggereren, vergroot je de sociale controle en het gevoel van welbehagen. We hebben ernaar gestreefd de leefbaarheid van de portieken te vergroten door de pluspunten van het oorspronkelijke complex te benadrukken.

'Het gebouw als stedelijk element met een landelijk accent'

'Het trappenhuis is een transparante concentratie van beweging'

'De binnentuin is een landelijk tapijt geaccentueerd met stedelijke havenelementen'

In samenwerking met
Gerd Peters van
SCRATCH

arrow terug
de Peperklip ontluikt...
enlarged thumbnail
thumbnail
thumbnail thumbnail thumbnail
thumbnail thumbnail thumbnail
thumbnail thumbnail thumbnail